top of page

ORTODÒNCIA

L'ortodòncia és la ciència que s'encarrega d'alinear les dents a la boca per tal d'obtenir una correcta funció i una bona estètica. 

El tractament d'ortodòncia és necessari quan, en estar les dents descol·locades, es produeixen alteracions en la masticació, en la fonació o en l'estètica i resulta difícil mantenir una higiene eficaç, augmenta el risc de patir càries i malaltia periodontal. 

A quina edat s'ha de començar un tractament d'ortodòncia?
Si apareixen alteracions en la funció (desviacions de la mandíbula i mala masticació) o hàbits nocius (com llepar el dit, xumets, respirar per la boca) hem de començar al més aviat possible a corregir el problema.

Per què de vegades cal extreure dents sanes per a realitzar un tractament amb ortodòncia?
Hi ha pacients amb boques petites i dents grans (discrepància ossi-dentària). Quan aquesta diferència és molt gran tenim un problema d'espai bucodental que ens exigeix extreure alguna dent per solucionar-ho (gairebé sempre es trien els premolars). 

Per què és necessari fer un estudi específic d'ortodòncia?
Cada cas és diferent, pel que abans d'iniciar qualsevol tractament hem de saber el tipus de mala oclusió que té el pacient i si aquesta es deu a problemes a les dents, a la cara o en l'esquelet ossi.

Quant dura un tractament amb ortodòncia?
Les dents s'han de moure a través de l'os, mitjançant l'aplicació d'una sèrie de forces. Aquestes forces han de ser controlades i suaus i han de permetre que l'os es vagi formant al voltant de les dents en la seva nova posició. Una vegada col·locats les dents correctament, necessitem retenir aquesta nova posició amb un aparell retenidor. El temps total que vostè necessita en el seu tractament li serà informat pel seu ortodontista després de l'estudi detallat del seu cas.

Quin tipus d'aparells es fan servir?
Els aparells són, fonamentalment, de dos tipus: fixos i removibles. Els aparells removibles poden col·locar i retirar-se de la boca pel mateix pacient. Els fixos no poden retirar pel pacient, només pel dentista.

Cada pacient requerirà l’ús d’un tipus diferent d’aparell o, en alguns casos, una combinació dels dos.

bottom of page