top of page

ORTODÒNCIA

Què és l'ortodoncia?

L'ortodòncia és la ciència que s'encarrega d'alinear les dents a la boca per tal d'obtenir una correcta funció i una bona estètica. 

 

Amb un tractament d'ortodòncia corregim la malposició dental pel que afavorim que la higiene dental sigui més eficaç disminuint el risc de patir càries i malaltia periodontal. També amb l'ortodoncia corregim les maloclusions pel que prevenim desgastos dentals i possibles problemes articulars. I evidentment, millorem l'estètica de la boca dels nostres pacients,  a qui no li agrada mostrar el seu millor somriure?

 

A quina edat es pot fer un tractament d'ortodòncia?

A la Clínica Dental Capitan tractem amb ortodoncia a pacients de totes les edats. Cada cas l'estudiem individualment i orientem al pacient en quin és el moment idoni per iniciar el tractament d'ortodoncia.

Recomanem que la primera visita de valoració de la boca amb l'ortodoncista sigui des de ben petits, ja que en els casos on detectem alteracions en els maxil·lars (la mandíbula és més gran o més curta que el maxil·lar per exemple) o en la funció de la masticació (desviacions de la mandibula al mastegar per exemple) o  existeixen hàbits nocius com poden ser la deglució atípica o hàbit de succió digital, aconsellem començar el tractament el més aviat possible per afavorir un correcte desenvolupament de la boca durant el creixement del pacient.

 

Quins tipus d'aparells es fan servir?

Realitzem 3 tipus d'ortodòncia:

1. L'ortodòncia amb ALINEADORS es realitza amb fèrul·les transparents. És removible de manera que el pacient pot retirar-les per menjar i raspallar-se.

2. L'ortodòncia CONVENCIONAL es realitza amb bràquets metàl•lics o amb bràquets estètics, de ceràmica. És fixe de manera que el pacient no se la pot retirar. L'única diferència entre una i l'altra és la millora de l'estètica mentre dura el tractament.

3. L'ortodòncia INTERCEPTIVA és aquella que realitzem en nens en creixement. Cal una correcta evaluació de cada pacient per tal de determinar els beneficis d'una ortodòncia en edats tempranes. 

Ens ajuda a corregir problemes d'espai, de paladar estret, de mossegada creuada i de malposició mandibular. 

Hi ha molts aparellls que ens ajuden a solucionar aquest tipus de maloclusions, alguns són fixos i alguns són removibles i es determinen segons el problema a corregir.

 

Com treballem a la Clínica Capitan?

Som un equip de tres ortodoncistes, en constant formació. Estudiem en detall cada cas per tal d'establir uns objectius clars i donar el millor resultat a cada pacient.

En la primera visita escoltem les preocupacions de cada pacient i l'orientem en quina necessitat hi ha de tractament i quines són les possibilitats que existeixen.

Disposem de l'escaner iTero, pel que escanegem la boca del pacient i obtenim imatges 3D en temps real que ens ajuden a que totes les nostres explicacions es comprenguin fàcilment. A més, amb l'escaner el pacient des del primer dia pot veure els beneficis del seu tractament d'ortodoncia ja que realitzem una simulació 3D del seu somriure per a que es pugui fer una idea de quins seran els resultats del seu tractament. L'escaner avui en dia ens permet que la planificació del tractament d'ortodoncia sigui molt més previsible.

 

En aquesta visita resolem tots els dubtes que al pacient li puguin sorgir, tals com:

 

Quant dura un tractament d'ortodoncia?

La durada de cada tractament d'ortodoncia varia segons la complexitat del cas. Sempre abans d'iniciar el tractament informem al pacient del temps que tenim previst que duri el seu tractament d'ortodoncia en particular.

 

Per què a vegades cal extreure dents sanes?

Hi ha pacients amb boques petites i dents grans (discrepància ossi-dentària). Quan aquesta diferència és molt gran tenim un problema d'espai bucodental que ens exigeix extreure alguna dent per solucionar-ho (gairebé sempre es trien els premolars). 

 

I el meu cas, es pot tractar amb Alineadors?

L'ortodòncia amb Alineadors és un tractament modern, molt còmode, totalment estètic. Per això és habitual que cada vegada més, aquest sigui el tractament d'elecció en persones que busquen la màxima estètica.

Les dents es redrecen mitjançant aligners o alineadors, extraïbles i pràcticament invisibles, que es fabriquen a mida de les teves dents per garantir la màxima comoditat.

Caldrà que valorem el teu cas per determinar si aquesta és la millor opció per a tu. 

Gràcies al software ClinCheck el pacient pot veure per ordenador una planificació virtual 3D del seu somriure i pot seguir l'evolució i la previsió dels canvis de la seva boca al llarg del tractament.

 

Per què és necessari fer l'estudi d'ortodoncia?

Cada cas d'ortodoncia cal ser estudiat de forma específica. Realitzem varies proves en la mateixa consulta que ens serveixen per comprovar i corroborar la millor opció de tractament. Una vegada realitzat l'estudi, s'inicia el tractament acordat.

 

bottom of page