top of page

ODONTOLOGIA GENERAL

L'odontologia és la disciplina que s'encarrega de diagnosticar, prevenir i tractar els problemes bàsics de l'aparell estomatognàtic (dents, geniva, llengua, paladar, ATM, glàndules salivals, i altres estructures anatòmiques implicades).

Dins l'odontologia, la branca que s'encarrega de reconstruir o restaurar les dents. 

El tractament inclou des de l'obturació de càries fins a reconstruccions de tot l'arc dental amb corones, ponts, pròtesis totals i pròtesis suportades per implants. Tot i així, per simplificar el terme vam incloure dins l'odontologia restauradora les obturacions/reconstruccions (empastaments) i l'endodòncia. Ja que altres disciplines de l'odontologia ja s'encarreguen en major mesura de la part protèsica i quirúrgica. 

Els dentistes generals actuen com a proveïdors d'atenció primària per als seus pacients, verifiquen les seves necessitats de salut bucal i coordinen el tractament amb especialistes quan és necessari.

La càries és la patologia amb major índex de prevalença en el món, és a dir, la més estesa. En les seves primeres fases, el tractament consisteix a eliminar tota la càries de la dent afectada i reemplaçar l'estructura perduda per mitjà d'un material restaurador. 

Existeixen diversos tipus d'empastaments, entre els quals s'inclouen els següents:

• Amalgames: Les amalgames dentals, també conegudes com a empastaments platejats, estan compostes per una barreja de mercuri (del 45 al 50 per cent) i una barreja de plata, estany i coure (del 50 al 55 per cent).
• Composites: Les resines compostes són la solució conservadora per a resoldre els problemes estètics en els nostres pacients. Els fabricants han desenvolupat sistemes sofisticats de resines compostes amb múltiples colors, caracteritzadors i opacadors que permeten a l'odontòleg oferir restauracions altament estètiques. 

El material d'elecció per a una estètica correcta en la realització d'obturacions i reconstruccions de les dents afectades per càries o fractures són els composites. La retenció d'aquestes obturacions es basa en la realització de bisells en l'esmalt i l'ús d'un adhesiu dentinari. S'aniran col·locant les diferents capes de composite i finalment realitzarem el polit de la restauració amb discos i pastes.

En els últims 20 anys les resines compostes han arribat a òptims resultats mecànics i estètics. És per això, que a la Clínica Dental Capitán li oferim l'odontologia restauradora de major qualitat en materials a base de resines altament estètiques i evitem les amalgames, que encara que són un tractament més econòmic per a la restauració de les dents, poden presentar efectes secundaris i no ens ofereixen una correcta estètica dental.

bottom of page