top of page

OCLUSIÓ I ATM

L'oclusió consisteix en l'alineament de les dents i la forma com s’ajusten les dents superiors i inferiors (mossegada). La maloclusió significa que les dents no estan alineades correctament. 

Diferents tipus d'oclusió:
  L'oclusió dental tipus 1   és la més comuna i es produeix quan la mossegada és normal, però les dents superiors se superposen lleugerament sobre les dents inferiors.
  L'oclusió dental tipus 2   anomenada retrognatisme o sobremossegada, es presenta quan el maxil·lar i les dents superiors se superposen de manera considerable al maxil·lar i dents inferiors.
  L'oclusió tipus 3  anomenada prognatisme o submossegada, es presenta quan la mandíbula inferior sobresurt o es projecta cap endavant, fent que la mandíbula i les dents inferiors se superposin al maxil·lar i dents superiors.

L'ATM (Articulació Temporomandibular) està composta per un conjunt d'estructures anatòmiques que, amb l'ajuda de grups musculars específics, permet a la mandíbula executar variats moviments aplicats a la funció masticatòria (obertura i tancament, protrusió, retrusió, lateralitat).

L'ATM està formada pel còndil de la mandíbula, amb la cavitat glenoidea i el còndil de l'os temporal. Entre ells existeix un coixinet fibrós: Disc o menisc articular. Tota l'ATM està envoltada d'una càpsula articular fibrosa. La cara lateral d'aquesta càpsula és més gruixuda i es diu lligament temporomandibular, evitant que el còndil es desplaci massa cap avall i cap enrere, a més de proporcionar resistència al moviment lateral.

En les persones amb disfunció temporomandibular, els problemes en l'articulació i els músculs que l'envolten poden causar-los:

 

1. Dolor que es dissemina cap a la cara, la mandíbula o el coll
2. Rigidesa en els músculs mandibulars
3. Limitació del moviment o bloqueig de la mandíbula
4. Esclafits dolorosos en moure la mandíbula
5. Canvis en l'alineació de les dents superiors i inferiors

 

A la Clínica Dental Capitán, disposem d'un ampli equip especialitzat (odontòleg, fisioterapeuta i dietista) que li oferiran un servei complet, eficient i de gran qualitat per a tractar adequadament possibles problemes en la seva articulació temporomandibular.

bottom of page