top of page

ESTÈTICA I PRÒTESIS

En l'actualitat, són molts els pacients que s'interessen per tractaments odontològics estètics per raons diverses: des de la recerca de la satisfacció personal i familiar fins a necessitats de tipus laboral.

Una boca ben cuidada ens aporta confort, seguretat i una major autoestima. Tot això és percebut per les persones que ens envolten en la nostra vida familiar, social i laboral, i fa que augmentin les nostres relacions interpersonals.

L'estètica dental ha adquirit un paper rellevant en la demanda de serveis dentals per part de la societat en els últims 10 anys.

El nostre objectiu és oferir-li els tractaments dentals en estètica més actuals, per això a Clínica Dental Capitán es pot beneficiar de les tècniques i materials més innovadors que disposem actualment per a poder retornar al seu somriure l'aparença en forma i color més natural i que aquest somriure transmeti salut, confort i benestar.

Per a això, podem oferir-li segons cada cas concret i segons les necessitats de cada pacient posterior a un estudi complet de cada cas: 


 Carilles de ceràmica: 

Les carilles de porcellana són làmines fines de ceràmica que s'adhereixen a la superfície vestibular de les dents anteriors mitjançant ciments a base de resina composta. Les podem indicar en: diastemes (separació de dents anteriors), tincions, alteracions en la forma de les dents (dents conoides), fractures dentals, malposicions moderades… L'expectativa de vida i l'estètica d'aquest tipus de restauracions és avui dia una garantia d'elecció de tractament. Els seus principals avantatges són la seva resistència a l'abrasió i gran sensació estètica. No es desgasten amb el temps, no perden la lluentor i mantenen intacte el seu color.

 Carilles de composite: 

Es realitzen amb el material amb el qual es fan els empastaments. Amb el pas del temps es deterioren, perden la lluentor i s'enfosqueixen. Tenen l'avantatge de ser més econòmics i conservar íntegre l'esmalt. A més es realitzen en una sola sessió.

 Corones (fundes) totalment ceràmiques:

La pròtesi dental fixa és un tractament mèdic-dental, mitjançant el qual es reposen les dents deteriorades, perdudes o absents, amb uns “símils dentaris” fabricats a mida, que se cimenten sobre les seves dents naturals prèviament desgastades, als quals cobreixen o “enfunden” en la seva totalitat. Els sistemes restauradors ceràmics sense nucli metàl·lic ens han permès avançar en els resultats estètics sobretot en els grups anteriors. 
 

 

Tipus de pròtesis fixes:


 Les fundes o corones: 

Aquests “símils dentaris” s'empren per a restaurar dents deteriorades.

 Els ponts: 

un pont és una pròtesi fixa que s'utilitza per a reposar dents absents. Consta de dues parts: les fundes (per on es subjecten a les dents veïnes o pilars que han estat desgastats) i els pòntics ( que reemplacen a les dents que falten). En l'actualitat, la seva indicació és mínima, ja que el tractament amb implants dentals ens eviten haver de llimar dents sanes per substituir dents perdudes.

La preparació de la dent a restaurar és més extensa que en les carilles. La dent es redueix en tot el seu contorn fins a adquirir una forma cònica de 6º, de manera que al col·locar la corona, aquesta llisqui per les parets de la dent fins a encaixar perfectament i de forma totalment hermètica. Cal rebaixar l'estructura de la dent entre 1-1,8 mm. Una vegada finalitzada la preparació es prenen mesures i es col•loca la corona provisional. Acabada la corona al cap de 7-14 dies i després d'haver fet la prova d'adaptació, es cimenta amb un adhesiu o ciment especial.

Les indiquem en: fractures importants, posteriorment a endodòncies de la dent per a enfortir-la, grans càries on la dent queda molt afeblida, coloracions extremes, desgast important de l'estructura dentaria.

Corones (fundes) metall-ceràmica. 

Aquest tipus de restauració ha estat utilitzat amb èxit durant els últims quaranta anys. No obstant això, l'assoliment de l'estètica ha estat problemàtic a causa de l'ombra fosca que s'observa en els teixits adjacents a la restauració; per tant, és desitjable l'ús d'aliatges d'alt contingut d'or per minimitzar aquest problema, sent en aquest cas tractaments amb costos econòmics molt elevats. Quan es realitzen apropiadament les restauracions de ceràmica sobre metall poden resultar molt estètiques. Quan el marge gingival està format per un teixit molt prim o fi, es pot fabricar un marge vestibular de la corona en ceràmica per evitar l'aparença grisa del marge gingival que resulta altament antiestètic.

 

 

A Clínica Dental Capitán el podrem assessorar en l'elecció del tractament que millor s'adapti a les seves necessitats i així poder recuperar un somriure agradable, confortable i saludable.

bottom of page