top of page

PERIODÒNCIA

La malaltia periodontal és el conjunt de malalties de naturalesa inflamatòria i bacteriana, que afecten els teixits ( periodonto ) que envolten i subjecten les dents als maxil·lars. 

Què pot causar la malaltia periodontal?
Els bacteris presents en la placa dental, una mala higiene bucal, una predisposició genètica i hàbits tòxics com el tabac.

Les toxines, que es produeixen pel bacteri en la placa, irriten les genives. Al romandre estàtiques, les toxines provoquen que les genives es desprenguin de les dents i es formin bosses periodontals, les quals s'omplen de més toxines i bacteris.

Es veuen afectades les genives i l'estructura de suport de les dents: l'os.

A mesura que la malaltia avança, les bosses s'estenen i la placa penetra més i més fins que l'os que sosté a la dent es destrueix. És aquí quan situacions on la malaltia està més avançada les dents poden patir mobilitat i poden arribar a caure o ser necessària la seva exodòncia. 

Les malalties periodontals són aquelles que destrueixen els teixits que suporten a la dent. Bàsicament tenen 4 etapes:

1 . Gingivitis: comencen a sagnar les genives però no hi ha destrucció, ni pèrdua òssia. Quan la gingivitis no es tracta a temps, el procés inflamatori comença a afectar els teixits periodontals profunds, les genives s'allunyen de les dents i formen "bosses" que estan infectades.
2 . Periodontitis inicial: comença a perdre's os de suport de les dents sense existir encara mobilitat dental.
3 . Periodontitis moderada: es perd entre el 30 i el 50% de l'os que suporta a les dents, i apareix mobilitat dental.
4 . Periodontitis avançada: es perd més del 50% de l'os, i apareix mobilitat dental. 

A la Clínica Dental Capitán, durant una revisió dental regular, el dentista o l'expert en higiene inspeccionarà les genives i l'espai entre la dent i la geniva per a descartar la malaltia periodontal. Si els senyals de la malaltia han progressat fins a un cert punt, el dentista aconsellarà que el pacient visiti al nostre especialista en periodòncia per donar-li la solució més apropiada a la seva necessitat.

bottom of page